Praktisch workshop BIM

 

Om u wegwijs te maken in de wereld van BIM en uw dagelijkse beroepspraktijk zal STABU in november 2012 BIM-workshops organiseren.

Over BIM doen veel verhalen de ronde en STABU krijgt veel vragen over dit onderwerp. Daarom hebben we besloten om onze licentiehouders objectieve voorlichting te gaan geven over de nieuwe werkmethoden die uit het toepassen van BIM gaan voortkomen.

STABU heeft de noodzakelijke standaarden ontwikkeld om te kunnen "bimmen" en overlegt nu met zoveel mogelijk softwarehuizen om deze standaarden te laten implementeren in uw softwareprogramma's. Maar dat is een technische noodzaak om informatie te kunnen uitwisselen tussen de verschillende bouwpartners in alle stappen van het bouwproces.

Belangrijker is het om te weten hoe je het BIM-proces in praktische stappen vertaalt in uw eigen praktijk en uw eigen projecten. Daarom organiseert STABU enkele workshops samen met BAZ Bouwkundig Adviesbureau uit Zwolle. BAZ heeft al de nodige praktijkervaring opgedaan en is ook in staat om iedere partij in het bouwproces desgewenst de verdere ondersteuning bij het BIM-proces te leveren.

Deze STABU-BIM workshop is dus geen commerciële presentatie van softwaretools maar een praktijkgericht stappenplan met het gebruik van open standaarden.
Als not-for-profit organisatie kan STABU u deze workshop van een gehele dag, inclusief de cursusmap, koffie, thee en lunch aanbieden voor € 150,-- p.p. (excl. BTW). De locatie: Willy Brandtlaan 81, Ede. Het programma is van 10.00 - 15.30 uur.

Voor meer info:

http://www.stabu.org/stabu_nieuwsarchief/995/Praktische_BIM_Workshops_november_2012

« Terug

Laatste versie: 11 maart 2014 -   Klik hier voor Sitemap