Veccins3D winnaar “BIM model van het jaar” 2011

Installatieadviesbureau Veccins3D is tijdens de Bouw&ICT-beurs uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd "Hoe Slim Is Uw BIM?". Voor deze wedstrijd, georganiseerd door Bouwend Nederland en TNO, waren zes projecten genomineerd. Een BIM model is een intelligent 3D computermodel met integrale informatie van een gebouw.

De jury, onder leiding van prof. dr. ir. Bauke de Vries van de TU Eindhoven, jureerde de inzendingen aan de hand van de BIM Quickscan. Deze scan toetst het niveau van werken met BIM in een bedrijf. Onderdelen van toetsing zijn organisatie, processen, competenties van medewerkers, informatiestromen, rijkheid van het BIM model en de gebruikte softwaretools. Uiteindelijk gaat het dus niet alleen om het BIM model, maar vooral ook om de manier waarop het model tot stand is gekomen en de samenwerking in de bouwketen. Dit jaar wordt er in het bijzonder gekeken naar de inbedding van duurzaamheid in de modellen van de deelnemers, maar ook de mate van ‘dagelijks gebruik’ van BIM in het bedrijf werd hoog gewaardeerd.
De keuze om het project “Deventrade” van Veccins3D uit te roepen tot 'Hét BIM model van 2011' was een unanieme beslissing van de jury. Juryvoorzitter Bauke de Vries ligt toe: “Veccins3D heeft een heldere visie waarin de procesmatige aspecten van samenwerking voorop staan. De doelmatigheid waarmee Veccins3D bezig is met BIM is lovenswaardig.” Opvallend is dat Veccins3D ook in projecten van andere genomineerden betrokken was. Veccins3D toont daarmee aan dat BIM echt iets is voor de keten en niet beperkt blijft binnen de grenzen van het eigen bedrijf. “De toepassing van IFC als uitwisselstandaard in de bouwketen bij het project Deventrade is bijzonder praktisch. Het is duidelijk te zien dat Veccins3D dagelijks met BIM bezig is” ligt de jury toe. 

Managing director van Veccins3D dhr. Frits van Enk was verheugd met de winst: “Ik ben bijzonder blij met deze prijs. Dit is een waardering voor wat we de laatste 4,5 jaar gedaan hebben. Dit is vooral ook een signaal aan de sector. Ik hoor vaak dat de installatiebranche achterblijft met BIM. Dit bewijst dat ook de installatiebranche met hoge kwaliteit actief is op dit gebied.“ 

Andere genomineerden waren Witteveen+Bos, ZEEP architecten, Bouwkundig Adviesbureau Zwolle BAZ en RAU architecten. De jury was vol bewondering over de genomineerden dit jaar. Er waren diverse eervolle vermeldingen die terug te vinden zijn in het juryrapport. De jury bestond naast de voorzitter uit dr.ir.Michel Böhms van TNO en dhr. Hans Hendriks van deBIMspecialist.

De wedstrijd ‘BIM model van het jaar’ wordt georganiseerd door TNO en BouwendNederland. Het is een jaarlijks terugkerend evenement wat de hoogstandjes laat zien van BIM toepasing in Nederland. Doel van de wedstrijd is om de sector te laten zien dat BIM praktisch bruikbaar is. Voor veel bedrijven is het geen belofte meer, maar een dagelijkse gang van zaken.
Voor meer informatie kijk op www.hoeslimisuwbim.nl

En natuurlijk bij de winnaar: www.veccins3d.nl/

« Terug

Laatste versie: 11 maart 2014 -   Klik hier voor Sitemap